Co-active coaching

Bij Co-Active Coaching ligt de focus niet op de problemen, maar veel meer op de oplossingen. Een hoeksteen van Co-Active Coaching is het uitgangspunt dat mensen van nature creatief, vindingrijk en heel zijn.

Mijn basis in coaching is Co-Active coaching, en dit is een basis waar ik oprecht in geloof!

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen unieke combinatie heeft van krachten, vaardigheden en persoonlijke waarden. Ik geloof er sterk in dat je door het onderzoeken daarvan, en vervolgens het ernaar leven, in staat bent om een leven met meer voldoening te leven en daardoor ook in staat bent om een (voor ieder unieke) waardevolle bijdrage te leveren op ieder gebied van je leven.

 

Als Co-Active coach ga ik m.b.v. een gedegen ICF (International Coaching Federation)-geaccrediteerde opleiding, gebaseerd op positieve psychologie, met je aan de slag.

Ik ga samen met je op zoek naar jouw intrinsieke drijfveren, motieven en waarden.

Co-Active coaching focust zich op het versterken van kwaliteiten, talenten en ambities, met als grondhouding; Niemand wordt fout gemaakt!

 

Co-Active Technieken draaien vooral om:

 

Waarden:

Als Co-Active coach help ik je om je unieke waarden te ontdekken, te zien wat jij belangrijk vindt, waar jij energie van krijgt, en te zien welke keuzes, overtuigingen of invloeden dit ondermijnen. Ik kan je helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke toekomstvisie. 

Daarbij bespreken we ook je beperkende overtuigingen; "de saboteurs", die zich soms vermommen als waarden, maar je eigenlijk klein houden en tegenhouden om het beste te zijn wat je kunt zijn (bijvoorbeeld; “Doe nou maar gewoon, da’s gek genoeg”.)

 

Perspectieven en balans:

Als Co-Active coach help ik je bij het ontwikkelen van nieuwe perspectieven en het creëren van een plan van aanpak vanuit het gekozen perspectief.

 

Gevoelsproces:

Als Co-Active coach gebruik ik deze techniek vooral als emoties hardnekkig blijven terugkomen en ontwikkeling in de weg staan, als bepaalde zaken emotioneel zwaarbeladen zijn, of juist als je in je hoofd blijft zitten en je niet bewust bent van je gevoel.

Ik blijf bij je in het proces van (veilig) doorleven van deze emotie, waarbij je ontdekt dat er gaandeweg een verschuiving plaatsvindt en zelf ziet dat jij in staat bent deze emotie te doorleven en er anders uit komt, met nieuw inzicht of bewustzijn.

 

Concreet betekent dat dat we een heel groot gedeelte van het coachingstraject op zoek gaan naar dat wat je ogen weer doet schitteren.

We gaan dus op zoek naar je potentieel i.p.v. je belemmeringen.

Uiteraard is jouw coachvraag hierin leidend.

 

 

 

Wat je doelen of dromen ook zijn, ik help je krachtige stappen te zetten richting je doel!